آشنایی با فرآیند تولید خیار شور پاستوریزه

شرح اجمالی فرآیند تولید صنعتی خیار شور :

1 – کنترل کیفیت مواد اولیه : خیار پس از ورود به کارخانه ، مورد آزمایش های کیفی قرار گرفته و ردّ یا قبولی آنرا ابتدای کار مشخص می شود .

2 – سورت و لکه چینی : خیارهای تایید شده توسط پرسنل بر روی کانوایر سورتینگ و لکه چینی ریخته می شود که از نوع تسمه PVC یا مدولار است . در این دستگاه موارد معیوب و لکه دار ، شاخ و برگ جدا می شود .

3 – سایز بندی : سپس خیار روی کانوایر سایز بندی منتقل و درون مسیرهای مستقل یا سبدهایی جمع آوری می شود که از درجه یک تا درجه پنج یا شش می باشد . خیارهای درجه یک و دو درون شیشه ، درجه سه در قوطی های 750 گرمی و درجه ۳ به بالا را وارد حلب می شود . پس از سورت اولیه خیارها مجدداً سورت می شود تا از درجه بندی اطمینان حاصل شود بعد خیارهای سورت شده را وارد خط های تولید می کنند .

4 – شستشو در وان کلره : در ابتدای خط تولید ، خیار سورت شده ، وارد وان آب کلره می شود که مقدار کلر در آب بین  ۱۵ تا ppm20 است . علّت استفاده کلر این است که خیار را از حشرات ریزی بر روی پوست آن رشد و تکثیر نموده و فقط توسط کلر از بین می رود را پاکسازی شود .

5 –  گل گیری : خیار از وان آب کلره توسط سبد به دستگاه گل گیر منتقل می شود . این دستگاه شامل تعدادی رولیک با قطر کوچک است که با فاصله خیلی کم و خلاف هم حرکت می کند و عمل گل گیری را انجام می دهد .

6 –  جابجایی توسط کانوایر و الواتور : پس از گلگیری خیار به وسیله الواتور به قسمت شستشو منتقل می شود .

7 – شستشوی برُسی ( فرچه ای ) : دستگاه دارای تعدادی برس و فرچه دوار است و عمل شستشو را انجام می دهد و آب به وسیله نازلها بر روی خیارها اسپری می شود و سپس بر روی چرخه محرک انتقال می یابد .

8 – وان آبکشی : در انتها خیار های برس خورده ، درون وان آب ریخته و شستشو می شود .

9 – استریل کردن شیشه : در قسمت دیگری از خط ، شیشه ها روی غلتکی سرپوشیده به صورت برعکس توسط آب داغ از زیر به درون شیشه ها اسپری می شود و در فضای خالی بخار قرار دارد که سبب استریل شدن شیشه ها شده و سپس خشک می شود .

10 – پر کردن سبزی معطر : بعد از استریل شدن شیشه ها ، روی کانوایر برعکس شده و توسط پرسنل ، سبزی معطر به آن اضافه می شود که سبزی شامل فلفل ، سیر و ترخون است . که باید به ماکزیمم مقدار 5 درصد در شیشه ها پر شود و شامل یک عدد سیر ، فلفل به میزان متوسط و حدود ۵ گرم ترخون می باشد . سبزی معطر ، ۱۵ تا ۱۶ گرم از کل شیشه خیارشور را تشکیل می دهد .

11 – پرکن محصول : سپس شیشه ها وارد قسمت پرکن می شود . پرکن از نوع لرزشی یا دورانی است و لرزش یا دوران سبب می شود که خیارها درون شیشه قرار بگیرد . تعداد خیار ممتاز درون شیشه ها بین ۹۵ تا ۱۰۰ عدد می باشد .

12 – افزودن محلول ( هات فیلینگ ) : بعد از این مرحله ، به درون شیشه ها محلول اضافه می شود . که مخلوطی از آب ، نمک و سرکه به مقدار مشخص است . و دمای محلول بین ۸۰ تا ۹۰ درجه است . این دما هم آنزیم بری می کند و هم اینکه خیارها آمادگی لازم را برای مرحله پاستوریزاسیون پیدا می کند .

13 – دربندی شیشه : سپس مرحله دربندی است که به صورت دستی توسط کارگران یا دستگاه اتوماتیک صورت می گیرد .

14 – پاستوریزاسیون : شیشه ها را وارد دستگاه پاستوریزاسیون کرده که به مدت ۲۰ دقیقه در دمای ۸۵ تا ۹۵ درجه صورت می گیرد . پاستوریزاسیون حلب به مدت ۳۰ دقیقه در دمای ۸۵ تا ۹۵ می باشد .

15 – اسپری آب سرد : بعد از پاستوریزاسیون مرحله cooling می باشد که بر روی شیشه ها آب سرد اسپری می شود که به مدت زمان ۱۰ دقیقه طول می کشد و شیشه ها خنک می شود .

16 – لیبل زنی : عمل غلاف زنی ( لیبل PVC ) که توسط دستگاه لیبل زن اتوماتیک یا توسط پرسنل صورت می گیرد و سپس لیبل PVC در حرارت ۸۰ تا ۹۰ درجه روی درب و بدنه شیشه شرینگ شده و بطور کامل به شیشه ها می چسبد .

17 – بسته بندی نهایی : در انتهای خط تولید ، شیشه ها را درون کارتن یا شرینگ بسته بندی شده و توسط انبارش روی پالت به انبار قرنطینه منتقل می شود .

مجموعه ماشین سازی قائم ؛ سازنده ماشین آلات صنعتی فرآوری و صنایع تبدیلی محصولات زراعی شامل خط کامل تولید ترشی و شوری تخمیری و پاستوریزه و ساخت ماشین آلات مرتبط با این خطوط تولید ، خدمات مشاوره ای ، فنی و اجرایی خود را در این بخش عرضه می دارد .
شماره های تماس : 6648 3334 028 و 7848 182 0912

 

مشاهده ویدئوی مرتبط :

 

Shahram
در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.