واضح است که استفاده از ماشین آلات پرکن مایعات کمک زیادی به دقت و سرعت پر کردن مایعات و همچنین بهبود بهره وری این فرایند میکند ولی ابهامات زیادی در خرید انواع ماشین آلات پرکن مایعات و همچنین کارکرد آنها برای خریداران این ماشین آلات وجود دارد .
ما در این مقاله سعی خواهیم کرد بخشی از این ابهامات را برطرف کنیم . ولی قطعاً پاسخگو تمامی سوالات در زمینه این ماشین آلات نخواهد بود . چنانچه بعد خواندن مقاله سوالی در این باره ذهنتان را مشغول کرده بود حتما در بخش نظرات با ما در میان بگذارید .
انواع ماشین آلات پرکن مایعات :
ماشین آلات پر کن مایعات معمولا طبق معیارهای میزان غلظت مایعات مورد استفاده و میزان دخالت انسان در فرایند پر کردن تقسیم بندی میشوند که در مطلب به توضیح هر کدام خواهیم پرداخت .
انواع ماشین آلات بر اساس غلظت :
این نوع ماشین آلات دارای دقت بسیار بالایی برای پر کردن است و میتوان حجم تزریق مایع را با دقت بالا تعیین کرد. به همین علت این نوع پرکن ها برای مایعات غلیظ مثل عسل، شیره و ژل های ضد عفونی کننده مناسب است .
این نوع ماشین آلات بدلیل اتوماتیک بودن از قیمت بالایی نسبت به انواع دیگر برخوردار است .
فرآیند پر کردن این نوع ماشین به کمک جاذبه و وزن خود مایع در مخزن انجام میگیرد و برای مایعات رقیق مثل شیر ، دوغ ، آبلیمو ، سرکه و محلول های شوینده مناسب است .
این نوع ماشین از قیمت مناسب تری نسبت به پر کن های پیستونی برخوردار است .
انواع ماشین آلات پر کن بر اساس میزان دخالت اپراتور :
براساس این تقسیم بندی ماشین آلات پرکن به سه نوع دستی ، نیمه اتوماتیک و اتوماتیک تقسیم میشوند .
پرکن های دستی کاملا با دخالت انسان فرایند پر کردن را انجام میدهند و برای حجم های کم مایعات پر کن مناسبی هستند .
اگر در آینده نیاز به توسعه کار خود ندارید و حجمی کمی برای پر کردن دارید این دستگاه مناسب ترین دستگاه برای شماست .
دخالت انسان در فرآیند پر کردن این دستگاه ها کم تر از پر کن های دستی است و واضحا سرعت بیشتری دارند .
اگر کسب و کار کوچکی دارید که در آینده قصد توسعه آن را دارید این نوع دستگاه برای شما عالی است.
فرآیند پر کردن این دستگاه ها تماماً اتوماتیک است و انسان هیچ گونه دخالتی در فرایند پر کردن ندارد. سرعت و دقت این نوع دستگاه نسبت به دو مورد قبل بسیار بالاست و طبیعتا از قیمت بالاتری نیز برخوردار هستند .
این پر کن مناسب کارخانه ها و کارگاه ها با حجم تولید بالا است .
قبل از خرید دستگاه پرکن مایعات باید به چه نکات توجّه کنیم :
- پنوماتیک یا گیربکسی بودن :
پر کن های مایعات غلیظ با توجه به سرعت و قدرتشان در دو نوع پنومایتک و گیر بکسی تقسیم میشوند .
پرکن های گیربکسی دارای سرعت و قدرت بیشتری هستند و طبیعتاً از قیمت بالاتری برخوردارند. این پرکن ها برای کارگاه های پرکار یا کارخانه ها مناسبند .
پر کن های پنوماتیک نسبت به نوع گیربکسی ضعیف تر هستند و برای حجم کار متوسط مناسب اند و از قیمت مناسبی برخوردارند .
دستگاه های پرکن شامل شاسی، مخزن، کانوایر ( نوارنقاله ) و نازل ها بوده و نظر به نوع کاربرد جنس و متریال بکار رفته در ساخت هر بخش از این ماشین متفاوت است .
بهترین متریال برای پر کن ها استیل 316 است که ضد زنگ و ضد خوردگی بوده و مناسب بسته بندی محصولات غذایی ، دارویی ، شیمیایی و مایعات اسیدی است . نقطه ضعف این متریال قیمت تمام شده بالای آن است . لذا جهت کنترل هزینه ها و کاهش قیمت تمام شده ماشین، بخش هایی که در تماس مستقیم با محصول نیستند را میتوان از استیل 304، فولاد های ساختمانی با پوشش مناسب، پلی اتیلن و … استفاده نمود .
استفاده از متریال غیر ماسب به دلیل خورندگی برای مخزن، نازل و تجهیزات در تماس مستقیم با محصول به هیچ وجه توصیه نمیشود .
- ظرفیت و حجم بطری و شیشه :
باید قبل از سفارش دستگاه پر کن مایعات ، ظرفیت بطری و شیشه ای که قصد پر کردن آن را دارید مشخض کنید و در خصوص آن با سازنده دستگاه مشورت داشته باشید تا بتوان بهترین پر کن را متناسب با ابعاد و حجم بطری و ظرفیت تولید روزانه انتخاب و بهره برداری نمود .
- سایر تجهیزات و قطعات بکار رفته :
از دیگر نکاتی که قبل از خرید دستگاه باید توجه داسته باشید ، قطعات بکار رفته در دستگاه است .
این تجهیزات و قطعات شامل : طول کانوایر ، عرض زنجیر، برند الکتروموتور ها و گیربکسهای به کار رفته در درستگاه ، همینطور تجهیزات نیوماتیک ، لوازم برقی، PLC ، HMI و اینوتور است .
مشاهده ویدئوی مرتبط :